Een geschikte en modieuze winterjas kopen is ieder jaar weer een uitdaging. Niet alleen omdat er zo ontzettend veel keus is maar ook omdat de trends elk jaar weer anders zijn. Je wilt tenslotte niet achterblijven en mee gaan met de mode. Daarom een aantal trends op een rijtje om rekening mee te houden bij het kopen van een winterjas. 

De eerste trend is ‘Classy Trench’. De trenchcoat is natuurlijk al vele jaren hot en happening maar dit seizoen is het ook helemaal hét als de trenchcoat iets klassieker en zwieriger is.

De tweede trend is ‘Veel Bloemen’. Veel printjes en dan met name bloemen zijn ook helemaal hip dit seizoen. Je kan hier heel veel verschillende kanten mee op. Het kan heel vrouwelijk staan maar ook juist weer stoer.

Dan een trend die ook zeker niet onopgemerkt is gebleven: ‘Lang in leer’. Alles mag in het leer zijn. Er is niet meer alleen sprake van het welbekende leren jack maar ook broeken, rokken, shirts alles mag. Wanneer je een leren winterjas koopt ben je dan ook zeker helemaal in de mode. PME legend heeft bijvoorbeeld hele mooie leren jassen in de collectie.

Nog een trend die zeker betrekking heeft op de winterjas is de ‘lammy coat’. Deze was vorig jaar ook al in de mode maar dit jaar mag die ook zeker niet ontbreken in je kledingkast. Vorig jaar werd hij meestal in het zwart gedragen maar dit jaar mag die ook in meerdere kleuren. Denk aan lichtbruin/beige of juist een hele opvallende contrast kleur.

De ‘Space Grey’ trend is ook overal te zien. Het hele heldere zilver is populair in shirts, broeken, schoenen en ook in winterjassen. En dan vooral lekker glimmend en glitterend.

De kleur rood is ook zeker een trend dit seizoen. En dan vooral dat hele felle rood. Maar ook het diepere klassieke rood zie je veel voorbij komen. Het is een lekker opvallend kleurtje en staat bij iedereen goed.

De volgende trend is de ‘Puffy Coat’. Hij was vorig jaar ook al bekend maar dit jaar mag die nog groter en dikker. En een groot voordeel, hij ziet er niet alleen leuk uit, hij is ook nog lekker warm. De jassen van PME Legend zijn ook vaak lekker puffy en sluiten goed aan bij deze trend.

En dan de allerlaatste maar ook zeker niet onmisbare trend zijn de ‘Retro Ribbels’. De 70’s vibe was vorig jaar ook al populair, maar dit jaar komt hij dan ook zeker terug met het ribbel stofje. Je kunt bij dit patroon denken aan rokjes en broeken maar ook zeker aan jasjes of winterjassen.

Nu je de allerbelangrijkste trends weet op modegebied moet het uitkiezen van die ene perfecte winterjas hopelijk ietsjes makkelijker worden!