Zou je graag weer gaan voetballen?

Maar is er iets dat je tegenhoudt? Drukke baan bijvoorbeeld? Of staat het idee dat je de slechtste uit het team zal zijn je niet aan? Geen zorgen, je bent niet de enige die twijfelt. Hieronder een overzicht met waarom je juist wel weer zou moeten gaan voetballen!

  1. Het gaat er niet om hoe goed je bent, maar om de gezelligheid. Het maakt niemand iets uit als jij elke zaterdag naast de goal schiet of elke keer je tegenstander onderuit schoffelt. Het gaat erom dat je aanwezig bent en met je goeie gedrag op het veld staat.
  2. Het klinkt misschien vermoeiend, je aansluiten bij een vriendenteam. Maar als je er goed over nadenkt, valt het allemaal best wel mee. Trainen is namelijk helemaal niet nodig. Het enige wat je hoeft te doen is 1 keer in de week, tijdens de wedstrijd, op te komen dagen. Als je geluk hebt, zit je het grootste gedeelte van de tijd nog op de bank ook.
  3. Daarnaast ben je tijdens een wedstrijd vrij om te gaan en staan waar je wilt. Er is geen tactiek, nauwelijks een opstelling. Je mag je eigen creatieve vrijheid gebruiken en je zelf bedachte passeerbeweging zal alleen maar worden toegejuicht.
  4. Jullie zijn tot het laagste seniorenteam benoemd. Ondanks, dat heren 34 niet heel motiverend klinkt, zitten hier ook veel voordelen aan. Er is namelijk niemand binnen de club die verwachten van jullie team heeft. Dus om fluitbeurten en barcommissie hoef je je niet druk te maken.
  5. Het organiseren van een voetbalpoule waaraan al jouw teamgenoten mee kunnen doen! Individueel doen jullie voetbalvoorspellingen en de uiteindelijke verliezer doet natuurlijk een rondje.