Importeren en exporteren zijn belangrijke componenten voor veel bedrijven. Internationale verzending kan geweldige zakelijke kansen voor je bieden, maar kan ook ontmoedigend lijken. Als je de term “expediteur” nog niet eerder hebt gehoord, ben je  misschien een beetje in de war. Een commerciële expediteur is geen van deze dingen, maar het neemt een deel van de verantwoordelijkheden van allemaal op zich. Dit is wat je moet weten over het gebruik van een internationale expediteur voor je zakelijke verzending. Het proces, papierwerk en regelgeving die betrokken zijn bij internationale handel kunnen intimiderend lijken. Je kan echter een succesvolle internationale verlader zijn zonder verstrikt te raken in de logistiek van logistiek. Deze blog behandelt de basisprincipes van wat een expediteur is, wat een expediteur doet, waarom je een expediteur zou moeten gebruiken en zelfs hoe je een expediteur kunt vinden voor diegenen die geïnteresseerd zijn in internationale verzending, of ze nu importeren of exporteren.

Wat is een expediteur?

Bedrijf gespecialiseerd in het regelen van opslag en verzending van goederen namens zijn verladers. Het biedt meestal een volledig scala aan diensten, waaronder: het volgen van binnenlands transport, het voorbereiden van verzend- en exportdocumenten, opslag, het boeken van laadruimte, het onderhandelen over vrachtkosten van de luchtvracht, vracht consolidatie, vrachtverzekering en het indienen van verzekeringsclaims. Expediteurs verzenden meestal onder hun eigen cognossementen of luchtvrachtbrieven en hun agenten of medewerkers op de bestemming (buitenlandse expediteurs) bieden documentlevering en vracht verzameling diensten. Ook wel expediteur genoemd.

Wat doet een expediteur eigenlijk?

Er komt veel kijken bij het regelen van je internationale verzending. Terwijl de expediteur de details van je internationale verzending afhandelt, is het belangrijk om te weten wat een expediteur niet doet om te begrijpen wat een expediteur eigenlijk doet. Een expediteur verplaatst je vracht niet zelf. De expediteur treedt op als intermediair tussen een verlader en verschillende transportdiensten.