Een motorhelm is simpelweg een verplichting als je met een motor de weg op gaat. Evenals dat je in het bezit moet zijn van een geldig motorrijbewijs. Naast de aanschaf van de motor heb je ook een aantal toebehoren nodig die je rit aangenamer maken, maar die ook voor meer veiligheid zorgen. Denk dan niet alleen aan de helm, maar ook aan speciale kleding, handschoenen en andere handige toebehoren die je onderweg nodig kunt hebben. In je zoektocht naar een geschikte helm kom je al snel tot de ontdekking dat je enorm veel keuze hebt en dan snappen wij heel goed dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom geven wij in onze blog een paar handige tips en trucs voor als je er eentje wilt kopen.

Van de systeemhelm tot aan de jethelm

In je zoektocht kom je eerst tot de ontdekking dat je verschillende soorten helmen hebt. De motorhelm is allang niet meer een standaard model waarbij de keuze beperkt is en dat de enige keuze die je kunt maken de kleur is. Tegenwoordig kun je uit verschillende modellen kiezen en de keuze die je maakt is afhankelijk van je persoonlijke smaak en van welk soort type motorrijder je bent.

De integraalhelm 

De integraalhelm is nog altijd de meest populaire motorhelm en die ook nog eens het meeste comfort biedt en het veiligst is. Dus het is niet zo vreemd dat de meeste motorrijders voor de integrale helm kiezen. Het is tevens de helm die het meest bekend is, want het is een bolle helm met een vizier en een vast kinstuk. Valentino Rossi reed ook altijd met een integraalhelm. Evenals zijn collega coureurs die aan de motoGP deelnamen. De integrale motorhelm is dan ook de sportieve maatstaf.

Motorhelm kopen? De systeemhelm is in opmars

De systeemhelm wordt alsmaar populairder en dat heeft te maken met het feit dat je het kinstuk kunt openklappen. Soms vinden motorrijders het prettig als ze de wind voelen als ze even rustig toeren terwijl het in andere situaties sowieso verstandiger is om met een gesloten kinstuk te rijden. Met deze helm hoef je dus niet van motorhelm te wisselen. Let er dan wel op dat je kiest voor een systeemhelm met een dubbele homologatie. Dan ben je niet alleen in beide situaties beschermd, maar je loopt ook geen risico dat het kinstuk tijdens het rijden verschuift.

Jethelm is populair onder recreatieve motorrijders

Rustig een stukje touren, genieten van het landschap en de wind in je gezicht kunnen voelen? Dan is de jethelm zonder twijfel de perfecte keuze. Deze helm heeft geen kinstuk en is dus ook minder geschikt als je op hoge snelheden gaat rijden. Vaak worden jethelmen gekocht door motorrijders die toeren met een chopper of een custom bike. Overigens zijn deze op de klassieke motorhelm lijkende motorhelmen enorm veilig en modieus! Ze zijn weliswaar minder veilig dan bijvoorbeeld integraalhelmen of systeemhelmen, maar dat is ook vrij logisch. Een ander bijkomstig voordeel is dat deze motorhelmen compact en licht in gewicht zijn.

RAD – Topmerken voor bodemprijzen.