We kunnen er als man niet onderuit, vrouwen drinken steeds vaker koffie in plaats van thee. De mannelijkheid van het koffie drinken loopt daarom dan ook steeds verder terug. Wat kunnen we als mannen doen om het koffie drinken weer stoer te maken? In dit artikel vind je een aantal tips waardoor jij weer de stoere koffiedrinkende man wordt op kantoor.

Drink je koffie zwart

Uit een enquête blijkt dat vrouwen vaak melk en suiker toevoegen aan hun koffie. Ze vinden de smaak anders erg bitter en dus vies. Door de koffie zwart te drinken val je op en kun je tegen je vrouwelijke collega’s met een stoere stem zeggen: “doe maar zwart”. Het overstappen is niet altijd makkelijk, maar naar twee á drie weken veranderd je smaak en vind je het vanzelf lekker.

Klaag niet over het type koffie

Op de grotere kantoren hebben ze vaak vriesdroog koffie voor automaat. De smaak van deze koffie is anders dan een bakje bonenkoffie. Door niet te klagen in het verschil in smaak kun je mannelijker overkomen, want jij bent degene die elk type koffie lust of het nou instant koffie is uit een automaat of niet. Uiteindelijk gaat het veel mensen om de cafeïne om hun werkdag met een flinke boost te beginnen.

Haal zelf ook eens een ronde koffie

Als er koffie moet worden gehaald, dan is de stagiaire vaak de Sjaak,  Door jezelf van je goede kant te laten zien en zelf een keer te lopen, kun je de empathie winnen van je collega’s. Je wordt dan al snel de goede collega die af en toe ook eens koffie haalt. Allemaal kleine beetje die wel meehelpen aan je totaalbeeld van stoere man. Doe dit echter niet te vaak, want dan is het effect averechts.