Een auto importeren uit Duitsland. Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar een slimme investering. Het is namelijk een stuk voordeliger om een auto uit Duitsland te importeren. Niet iedereen kan zo makkelijk als particulier een auto importeren uit Duitsland. Welke stappen moet je doorlopen en hoeveel kost het om een auto te importeren? Gelukkig zijn er genoeg bedrijven die je daarbij kunnen helpen.

Stappenplan auto importeren Duitsland

Waar moet je nu echt rekening mee houden als je een auto gaat importeren? Als eerste moet je een budget voor jezelf opstellen. Hoeveel gaat het totale plaatje kosten? Ondanks dat een auto uit Duitsland goedkoper is, zit je wel met transportkosten. Houd daarbij dus rekening met extra kosten voor onder andere het transport, de verzekering om de auto naar Nederland te mogen rijden, kosten voor de RDW keuring en een eventuele APK en als laatste de BPM.

Als je een budget hebt opgesteld kun je gaan oriënteren. Je kunt erg gemakkelijk tegenwoordig online jouw droomauto zoeken. Houd er daarbij wel rekening mee om een autoverkoper dichtbij de grens te zoeken. Zo houd je de transportkosten zo laag mogelijk. Droomauto gevonden? Zoek dan contact met de autoverkoper om een testritje te maken. Tegenwoordig is het importeren van een auto niet zo moeilijk meer. Wil je het liefst niet onverwachte kosten krijgen? Bereken dan alvast gemakkelijk online de BPM kosten met de BPM calculator voor jouw nieuwe voertuig. Zodra het resterende bedrag voor de BPM is betaald kun je een nieuwe kentekenplaat aanvragen. Rijden maar..