Als de zon schijnt en je buiten in je T-shirt kunt komen, is er niets leukers dan luieren op je eigen bank. Maak het zelf, precies zoals je het wilt, met behulp van deze instructies. Het is niet zo moeilijk om je eigen hoekbanken te maken.

Het lijkt misschien verrassend met ons klimaat, dat iedereen met een tuin, een terras of een patio buiten zou willen loungen. Maar eigenlijk is het niet zo gek, er zijn genoeg dagen in het jaar waarin je misschien liever buiten zit dan binnen. En wat is er mooier dan op zo’n koele, ontspannen hoekbank relaxen? Extra ruim zodat je er in een slaperige noodsituatie op kunt liggen, en met zachte kussens om je te laten wegdromen op een dromerige zonnige dag.

Waarom een ​​eigen hoekbankbank bouwen?

Je kunt natuurlijk gewoon een bank kopen zoals de meeste mannen, maar je kunt het ook zelf maken. Overal op het internet vindt u tuinmeubilair gemaakt van steigerplanken. Leuk, maar ze hebben ook nadelen. Steigerplanken zijn niet langer zo goedkoop en zijn vaak geen steigerplanken! De vraag is groter dan het beschikbare aanbod. Maar het grootste nadeel is dat steigerplanken bijna altijd onhandig, omvangrijk en onhandelbaar zijn. En dat is helemaal niet nodig voor een bank. Je kunt ook een lichte en elegante bank bouwen. Een die je gemakkelijk in of uit de zon kunt verplaatsen.

Maak een bank van plaat- of plaatmateriaal

De sterkte van een meubel hangt af van de constructie. Met een goed ontwerp kunt u een lichte maar stabiele en comfortabele bank bouwen. Het is verstandig om je ontwerp op dit principe te baseren. Ons voorkeur gaat uit naar 18 mm dik plaatmateriaal voor alle onderdelen. In dit geval een plaat die bestand is tegen buitengebruik, dus een waterdicht multiplex. Dit is beschikbaar in alle bouwmarkten.

Verbindingen maken

De uitdaging is altijd om een ​​ontwerp te bedenken waarbij zoveel mogelijk aan elkaar wordt geschroefd, maar de schroeven zelf kunnen zo min mogelijk worden gezien omdat schroeven de gemakkelijkste manier zijn om dingen samen te voegen. Het uitgangspunt is dat een beginner in staat moet zijn om het te maken, maar het moet er niet uitzien alsof het door een beginner is gemaakt.

Tenslotte

Een bank is niet compleet zonder een bijpassende tafel. Bij voorkeur een met wat ruimte, voor al het eten en drinken. En bij voorkeur een in dezelfde lichte stijl. Nog wat kussens en snacks erbij. En je kunt er nog jaren van genieten.