Tijdens het maken van een proefrit bij een tweedehands auto kopen, kunt u pas echt beoordelen wat u van de auto vindt. Daarnaast heeft u de mogelijkheid de auto eens kritisch te bekijken. Hoe ziet hij eruit? Is de lak mooi aangebracht en werken de sloten naar behoren? Ook kunt u letten op de technische zaken, zoals de werking van de rem, en hoe het geluid van de motor klinkt. Start u proefrit daarom altijd met een koude motor. Vaak is er de mogelijkheid bij een tweedehands auto kopen, om een proefperiode van 14 dagen aan te vragen. Zo kunt u de auto goed testen en gebruiken in uw privésituatie. Beoordeel daarna zelf, of de occasion voldoet aan uw wensen.

Let op de kilometerstand!

Bij het kopen van een tweedehands auto, is het belangrijk te letten op de kilometerstand. Hierop kunt u zien, welke afstanden er met de auto gereden zijn. Bij een tweedehands auto kopen krijgt u een onderhoudsboekje waar dit in vermeld staat. Ook kunt u dit opvragen bij het RDW. Zij beheren de tellerstanden zodat u op de hoogte gebracht kunt worden van de kilometerstand van uw auto.

Laat uw tweedehands auto goed onderzoeken

U wilt een tweedehands auto kopen en gaat er vanuit dat deze occasion van goede kwaliteit is. Is er iets mis? Dan is er in de wet vastgelegd, dat de verkoper u op de hoogte moet stellen van eventuele gebreken aan de auto. U bent verplicht dit te laten onderzoeken. U kunt een aankoopkeuring laten uitvoeren zowel bij particulieren als bij autobedrijven. Laat u daarover goed informeren zodat u niet voor verassingen komt te staan!

Waar kunt u het beste uw aankoop doen?

Bij veel autobedrijven kunt u een tweedehands auto kopen. Tegenwoordig kunt u ook online een auto aanschaffen. Maar waar kunt u dan het beste uw aankoop doen? Waar u zich goed bij voelt. Maar let er wel op, dat u het keuringsrapport en de garantie van de auto op papier heeft staan.