Schoenen worden steeds populairder en belangrijker in deze maatschappij. Het is een accesoires om te laten zien wie je bent als persoon en het biedt ook iets leuks aan. Niet alleen bij de jeugd speelt het een belangrijke rol, maar de oudere generaties hebben ook nog steeds veel plezier van schoenen en willen ook meegaan met de trends en deze bijhouden. Maar wat zijn de allernieuwste ontwikkelingen van de schoenentrends in 2021? Dat lees je in deze blog.

Kleurrijke mannenschoenen voor het werk is helemaal hip

Je zou denken bij mannen schoenen aan hele chique zwarte schoenen die bij een suit zouden passen, dat klopt inderdaad. Maar tegenwoordig vinden designers het leuk om een twist aan de klassieke schoen te geven en het toch een bepaalde print, kleur of textuur te geven, waardoor hij opvalt en uniek wordt. Steeds meer docenten en andere mensen dragen gifgroene schoenen met panterprint erop, of juist donkerblauwe met een slangenprint. Kortom, het wordt steeds meer gedaan en ook wordt het normaler. Niemand kijkt meer gek op als ze een opvallende schoen zien, waarom zou een docent dat dan ook niet mogen dragen naar hun werk?! Kleurrijke schoenen waren er vroeger alleen voor vrouwen, maar tegenwoordig dus ook voor mannen. Een goed voorbeeld hiervan is Hugo de Jonge. Ondanks zijn politieke functie laat hij zien dat kleurrijke schoenen toch kunnen voor een nette gelegenheid. Tegenwoordig kunnen kleurrijke schoenen voor mannen zelf met een trouwerij.

Old school pumps en schoenen worden een nieuwe trend

Ze zeggen vaker met fashion trends dat sommige uit de vorige jaren altijd weer terugkomen in de toekomst. In dit geval is dat ook zo, want de klassieke pump wordt nu vervangen door een vintage look met een bepaald soort schoentje. Het past heerlijk in de jaren 80 stijl en iedereen draagt ze. Vooral in de zomers met jurken zijn deze schoenen erg populair en zie je ze veel op Instagram voorbij komen.

Mensen uiten zichzelf meer met schoenen

De belangrijkste trend die ze het meest heeft ontwikkeld door het jaar van 2020 naar nu, is dat door opvallende schoenen te dragen, mensen zich kunnen uiten wie ze zijn naar vreemden. Het is een subtiele manier om te laten zien wat voor karakter je eigenlijk hebt. Je kan misschien volledig in het zwart gekleed zijn en gesloten overkomen, maar met knal roze schoenen, wordt je meteen vriendelijker benaderd met een compliment: “Dat zijn gave sneakers!”