Je kent het wel: De zomer breekt aan. Je gaat 6 weken met je familie naar een camping ergens in Nederland. Na een paar dagen heb je al wat vrienden gemaakt en wordt er al snel gesproken over het organiseren van een BBQ. Jij hebt een mooie gas BBQ mee dus die wordt gebruikt. En dan is het woensdag, BBQ dag. De vrouwen zijn naar de supermarkt geweest en beginnen in de namiddag alles voor te bereiden. Rond 5 uur gaat de BBQ aan en ja hoor, alle mannen staat zoals gewoonlijk weer eens bij de BBQ en de vrouwen staan in de keuken. Waarom is het eigenlijk zo dat de mannen altijd rond de BBQ hangen?

Van oudsher brengen mannen veel tijd met elkaar door. Dit speelt ook een rol bij het rondhangen om de BBQ. Mannen vinden het erg belangrijk om hier hun mannelijkheid te laten zien en hierover met zijn alle te praten. Mannen vinden het soms ook heerlijk om zich af te zonderen van hun vriendin of vrouw, en bij het barbecuen is dit natuurlijk het perfecte moment.

Daarnaast zijn mannen niet bang voor een klein beetje gevaar, en vrouwen wel. De mannen staan het vlees om te draaien terwijl er veel vuur vanaf komt. Ondertussen praten ze over allerlei verschillende onderwerpen zonder enige angst.

Als laatst hebben mannen het jagersinstinct in hun, en vrouwen niet. En bij jagen hoort natuurlijk vlees, die in dit geval op de BBQ ligt. De mannen met het vlees op de BBQ en een biertje in hun handen is bijna vanzelf sprekend geworden.

Heb jij nog geen BBQ? Neem dan hier eens een kijkje.