Amerikaanse auto’s zijn zeer berucht in Nederland. Waarschijnlijk omdat de meeste Nederlanders een beetje te nuchter zijn voor zo een grote Amerikaanse bak. Echter hebben Amerikaanse auto’s veel voordelen. Maar hoe schaf je nou zo een bak aan in Nederland? In deze blog lees je een aantal tips.

 

Maak kennis met Amerikaanse auto’s

Voordat je over gaat op de aanschaf van een Amerikaanse auto is het verstandig om eerst even kennis te maken met het soort auto. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een week een pick-up te huren. Of beter nog, neem de proef echt op de som en boek een vakantie naar het land waar de auto’s vandaan komen. Je kunt het testen van de auto dan combineren met een prachtige reis van oost naar west om maar even een voorbeeld te noemen.

 

Import auto’s

Heb je de keuze gemaakt om een Amerikaanse bak aan te schaffen dan kom je voor het volgende dilemma te staan; ga je de auto zelf importeren of koop je een door ander geïmporteerde auto. Het heeft beide voor en nadelen. Er zijn veel bedrijven die geïmporteerde auto’s uit Amerika verkopen zoals bijvoorbeeld Lans Auto. Zij hebben een groot aanbod Amerikaanse auto’s, ze hebben voornamelijk de Dodge Ram 1500 op voorraad. Het grote voordeel van het kopen bij een dealer is dat al het administratieve werk al voor je gedaan is. Vaak is het ook nog eens het geval dat je garantie krijgt op de auto.

 

Het enige voordeel wat wij kunnen bedenken van het zelf importeren van een auto is dat het dan waarschijnlijk de enige in Nederland is. Verder is het vooral veel gedoe met de belasting en het transporteren.