Hoe vind je de ideale werkkleding voor mannen? Bedrijfskleding uitzoeken lijkt zo simpel maar er komt meer bij kijken dan je in eerste instantie denkt. Er zijn namelijk veel dingen waarmee je rekening moet houden. Wij geven je een paar goede tips voor de beste werkkleding voor mannen.

Goede kwaliteit stof

Bij goede werkkleding voor mannen denk je niet alleen aan hoe de kleding eruit ziet, maar ook aan de kwaliteit van de kleding. Een goede stof is hierbij van groot belang. Werkkleding wordt intensief gebruikt, dus is het aan te raden om een sterke stof te gebruiken. De meest ideale stof is een combinatie van polyester en katoen. De polyester zorgt ervoor dat de kleding niet makkelijk slijt, niet verkleurt en niet krimpt. Door het katoen zit de kleding daarbij erg aangenaam. Ook is het belangrijk om over de dikte van de stof na te denken. Een dikke stof is namelijk steviger dan een dunnen stof, maar ook warmer. Hier moet je dus rekening mee houden. Daarnaast moet de stof ook geschikt zijn om de bedrijfskleding bedrukken.

De juiste maten en pasvormen

Naast de kwaliteit van de stof, moet je ook rekening houden met de maten en pasvormen van de bedrijfskleding. Iedere werknemer is namelijk weer anders gebouwd, en heeft dus andere maten. Kies dus niet voor kant en klare werkkleding met allemaal dezelfde maat. werkkleding belastingdienst kiest er bijvoorbeeld voor om gespecialiseerde bedrijfskledingleveranciers in te schakelen die kleding kunnen maken in verschillende pasvormen. Het is beter om een aantal verschillende  maten te bestellen zoals, slim fit, regular fit en large fit.

Betrek het personeel bij het uitzoeken van de kleding

Wanneer je het personeel betrekt bij het uitzoeken van de werkkleding, zal de tevredenheid over deze kleding omhoog gaan. Hierdoor wordt de motivatie van de werknemers verhoogd en voelen zij zich gehoord. Zij weten natuurlijk welke dingen handig zijn met betrekking tot de kleding en wat niet. Het is dus slim om het personeel bij dit proces te betrekken.