Wij vrouwen hechten veel waarde aan ons uiterlijk. Zo gaan we vaak naar de kapper, laten we onze nagels doen en kopen we regelmatig make-up. Je tanden zijn ook erg belangrijk, ook al denken wij hier niet zo vaak aan. De meeste mensen zijn erg bang voor de tandarts en gaan daarom niet zo vaak. Nu is er dan misschien niet zoveel mis met je tanden, maar over een aantal jaar kan dit wel gebeuren. Het is daarom van groot belang dat je vaak naar de tandarts gaat, maar waarom?

Ten eerste wil je ervoor zorgen dat je tanden en je tandvlees gezond blijft. Dit kan dan goed voelen maar je kan dit niet zien, en de tandarts wel. Een aanrader is daarom om minimaal 1 keer in elk half jaar naar de tandarts te gaan. Een aanrader is Tandarts Amstelveen.

De tandarts kijkt tijdens deze controle naar verschillende dingen. Als eerst kijkt hij hoe je gebit eruit ziet. Heb je bijvoorbeeld gaatjes of niet? Ook kijkt hij naar je tandvlees. Als je veel geflost hebt zal deze gezond zijn maar anders niet. Hiernaast maakt de tandarts je gebit helemaal schoon. Dan kan je naar huis gaan zonder tandplak en tandsteen.

Als de tandarts merkt dat er iets niet zomaar opgelost moet worden, dan moet hij waarschijnlijk toch gaan opereren. Om dit te voorkomen is het van belang om elk half jaar naar de tandarts te gaan, te flossen en goed je tanden te poetsen. Door elk half jaar te gaan voorkom je juist gaatjes en heftige ingrepen.