Een auto importeren klinkt misschien als een enorm gedoe. In de realiteit valt dit echter reuze mee. In tegendeel zelfs het brengt vooral voordelen met zich mee. Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het importeren van je auto. In dit artikel kun je lezen waarom het voordelig kan zijn om een auto te importeren vanuit het buitenland. Ook kun je lezen waar je rekening mee moet houden.

Denk aan je portemonnee

Het klinkt misschien als een fabeltje maar je auto importeren kan je echt daadwerkelijk geld schelen. Auto’s die je in Nederland bij de dealer kan kopen zijn vaak in landen zoals bijvoorbeeld Duitsland vele malen goedkoper. De prijsverschillen van zowel occasions als nieuwe auto’s kan oplopen tot duizenden euro’s. Daarnaast is de keuze uit modellen een stuk groter en zijn de modellen vaak beter uitgerust en geniet je van langere garantietermijnen. Het is dus echt een aanrader om je auto vanuit Duitsland te importeren.

Naast Duitsland zijn er veel andere landen waaruit je auto’s kunt importeren. Uit Amerika haal je bijvoorbeeld de in Nederland razend populaire Dodge RAM. Of wil je een exclusief Aziatisch model, dan is Japan het land voor jou om te shoppen.

De belasting

Wanneer je een auto op het oog hebt is het verstandig om van te voren uit te rekenen wat het BPM bedrag gaat worden. Je BPM berekenen kun je zelf doen, maar er zijn ook veel instanties die je daarbij van dienst kunnen zijn. Ook is het aan te raden om bij onduidelijkheden een specialist in te schakelen. Dit kan je naast een hoop ellende ook een hoop geld schelen.