Als je een slotenmaker nodig hebt, zit je vaak al een vervelende situatie. Het is dan wel fijn als de  slotenmaker die je inschakelt goed en betrouwbaar is. Omdat er tegenwoordig zoveel bedrijven zijn die zich aanbieden als slotenreparateur is het moeilijk om in te schatten welk bedrijf je kan vertrouwen. Er zijn een paar dingen waaraan je dit kunt zien. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

De juiste keurmerken

Ten eerste zijn er een aantal keurmerken in de branche van slotenspecialisten waaraan je de betrouwbaarheid kan afmeten. Zo heb je bijvoorbeeld de Nederlands Sleutel- en Sloten Specialisten Gilde (NSSG). Als het bedrijf hierbij is aangesloten is het erkend en kun je ervan uitgaan dat het bedrijf betrouwbaar is. Daarnaast heb je ook het PKVW keurmerk. Dit staat voor Politiekeurmerk Veilig Wonen. Sloten kunnen ook deze PKVW hebben, dit zijn skg sloten. Een skg slot is dus goedgekeurd door de politie.

Herkenbare logo’s

Een betrouwbare slotenmaker heeft herkenbare logo’s op zijn kleding en zijn auto van het bedrijf. Daarnaast heeft hij een betrouwbare website waarop het KvK-nummer en BTW nummer zichtbaar zijn en uiteraard een adres.

Realistische prijzen

Aan de prijzen kun je vaak zijn of je te maken hebt met een betrouwbare slotenspecialist. De tarieven moeten namelijk geloofwaardig zijn, dus niet veel te hoog en ook niet veel te laag. Op internet kun je controleren wat eerlijke tarieven zijn voor verschillende werkzaamheden. Spreek altijd van tevoren een prijs af.