Gladde muren

Stukadoor Almere en stukadoor Hoorn zijn bedrijven gespecialiseerd in het stucen van muren. Of je nou net een woning hebt gekocht of al jarenlang een gefrustreerd gevoel krijgt van de muren die niet netjes zijn afgewerkt in je woning; muren zijn een essentieel onderdeel in de uitstraling van je woning.

 

Hoe ga je te werk

Wees bewust van de immense troep die stucen met zich mee kan brengen. Zorg er daarom voor dat de ruimte waarin je tewerk gaat netjes is afgeplakt. Als je voorzien bent van een mooie vloer, zou het natuurlijk erg zonde zijn als deze onnodige schade oploopt. Vergeet hierbij niet de randen af te plakken van je vloer.

 

Werk netjes en secuur

Voorbereiding is al het halve werk, dit voorkomt een hoop ellende. Maak daarom de muur vrij van stof en zorg dat de oppervlakte schoon is. Kijk daarna goed naar wat voor soort muur je hebt en vooral: wat voor soort uitstraling wil je een ruimte geven. Zo zijn er legio opties voor het stucen van je muur.

 

Maak de juiste keuze

Stucwerk heeft twee soorten functies: een decoratieve functie en een voorbereidende functie. Zo wordt glad stucwerk gebruikt om een basis aan te brengen voordat je begint aan het schilderen of behangen van muren. Stucwerk met structuur heeft een decoratieve functie, waarbij je keuzes kan maken in kleur en afwerking; van fijn tot grof.

 

Stucen is een specialisatie

Stucen lijkt gemakkelijk, maar dat is het niet. Het kost veel tijd en energie en vergt vakmanschap. Mocht jij twee linkerhanden hebben, schakel dan een handige neef in of vraag offertes aan bij stucadoor bedrijven in je omgeving.