Ga je zelf je huis verbouwen en moet je daarbij een vloer leggen? Dat kun je makkelijk zelf doen! Toch kan het wel zorgen voor wat moeilijkheden als je je niet goed voorbereid. Voor het leggen van een vloer hoef je geen expert te zijn, maar met een paar handige tips kunnen we je een eind op weg helpen. Lees in dit artikel een handige uitleg voor het leggen van een vloer.

Bereid je goed voor

Het is van belang om je goed voor te bereiden als je zelf een vloer gaat leggen. Bedenk hierbij hoe groot het oppervlak is waar de vloer moet komen. Denk ook na wat voor soort vloer je gaat neerleggen. Een vloerbedekking leggen werkt anders dan bijvoorbeeld een visgraat parket. Meet dus van tevoren de afmeting die de ruimte is en bedenk alvast wat voor soort vloer je wilt gaan leggen.

De vloer aanschaffen

Als de afmeting bekend is en je al een idee hebt van wat voor soort vloer je zoekt, is het tijd om naar de winkel te gaan. Het is aan te raden om allereerst naar een echte winkel te gaan, voordat je de vloer online aanschaft. Als je in de winkel verschillende vloeren hebt gezien en gevoeld, kun je uiteraard de vloer later online aanschaffen als dit in prijs verschilt.

Schakel extra mankracht in

Een laatste, maar zeker handige tip is het inschakelen van extra mankracht. Nodig een paar vrienden uit en leg samen de vloer. Dit is gezellig en je bent ook nog eens sneller klaar. Om ze te bedanken kun je achter een gezellig drankje doen op de nieuwe vloer!