backpackers

Je ziet ze tegenwoordig regelmatig, de backpackers, sommigen doen het na de middelbare school anderen na het studeren maar uiteindelijk willen bijna alle mannen ergens anders op zoek naar zichzelf. Voor mij is het altijd een droom geweest om te gaan trekken door Alaska, stevige wandelschoenen aan, slaapzak op mijn rug en dan op zoek naar de beste ski-spots van Alaska. Ik kan me helemaal voorstellen dat dit niet voor iedereen heel aantrekkelijk klinkt. Ondanks dat zijn dit soort reizen op het moment erg in trek. In plaats van het jaarlijks een week aan de zuid-Franse kust en een lang weekend in de Alpen kiezen velen ervoor om het verder weg te zoeken.

Australië is op het moment verreweg de meest populaire bestemming onder backpackers, uitgestrekt en avontuurlijk, Australië is een plek die ongelofelijk veel mogelijkheden biedt en relatief veilig is. Daarnaast zijn er enorm veel mede-backpackers die met elkaar deze avonturen delen. In Australië zijn er een aantal punten die je niet moet missen: de East-Coast, uitgestrekt en dunbevolkt, dit is een van de beste surfbestemmingen in Australië, de Outback, waar de oorspronkelijke bewoners van Australië woonden, zeker een goeie bestemming voor de cultuurfanaten onder ons!

Als tweede hebben we onder de all-time-favorites natuurlijk Thailand, Thailand ademt backpacken, ondanks dat er al aardig wat mensen voor je uit zijn gelopen is het nog steeds zo dat er geweldige plekken zijn om te ontdekken en dat er goed opgelet wordt dat niet alles door alle bezoekers platgelopen wordt. Thailand is zo populair omdat het relatief goedkoop is, wanneer je zuinig bent kan je prima voor 25 euro per dag rondkomen.