Je bent helemaal ready om te leren rijden en je rijbewijs te halen, maar welke rijschool ga je kiezen en hoe kies je er één uit? Lees gauw verder voor een aantal  handige tips.

Rijschool

Het vinden van een goede rijschool kan voor enorm veel stress zorgen, want je wilt je geld niet verspillen en steeds blijven wisselen van rijschool. Vraag daarom eerst om advies aan vrienden en familieleden die hun rijbewijs al hebben gehaald of rijlessen aan het nemen zijn. Zo kun je een beetje inschatten wat hun ervaring is met de gehele service inclusief de kosten. Als je op zoek bent naar een autorijschool in Den Haag, dan is het een aanrader om even te kijken naar Rijschool Fly-over. Zij bieden namelijk ook hulp aan als je het moeilijk vindt om zelf te studeren voor je theorie examen.

Prijzen vergelijken

Een van de belangrijke factoren bij het kiezen van een rijschool is de prijs die je moet betalen. Vaak heb je de optie om losse rijlessen te nemen, maar er is ook een mogelijkheid om pakketten aan de schaffen aan de hand van de hoeveelheid lessen die je denkt nodig te hebben. De ene rijschool is duurder dan de ander, maar komt vaak voo r dat de wat duurdere rijscholen over het algemeen een hoger slagingspercentage hebben. Het is dan ook vanzelfsprekend dat je je rijbewijs zo snel mogelijk wilt halen, dus let goed op de slagingspercentage van een rijschool!

CBR

Het komt natuurlijk ook wel eens voor dat een rijschool niet een echte rijschool is, oftewel fraude. Het kan namelijk voorkomen dat een rijschool niet staat geregistreerd bij het CBR (Centraat Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). Dit kun je van tevoren controleren op de website zodat je in ieder geval weet waar je mee te maken krijgt en niet voor verrassingen komt te staan.