Zou je graag weer gaan voetballen?

Maar is er iets dat je tegenhoudt? Drukke baan bijvoorbeeld? Of staat het idee dat je de slechtste uit het team zal zijn je niet aan? Geen zorgen, je bent niet de enige die twijfelt. Hieronder een overzicht met waarom je juist wel weer zou moeten gaan voetballen!

  1. Het gaat er niet om hoe goed je bent, maar om de gezelligheid. Het maakt niemand iets uit als jij elke zaterdag naast de goal schiet of elke keer je tegenstander onderuit schoffelt. Het gaat erom dat je aanwezig bent en met je goeie gedrag op het veld staat.
  2. Het klinkt misschien vermoeiend, je aansluiten bij een vriendenteam. Maar als je er goed over nadenkt, valt het allemaal best wel mee. Trainen is namelijk helemaal niet nodig. Het enige wat je hoeft te doen is 1 keer in de week, tijdens de wedstrijd, op te komen dagen. Als je geluk hebt, zit je het grootste gedeelte van de tijd nog op de bank ook.
  3. Daarnaast ben je tijdens een wedstrijd vrij om te gaan en staan waar je wilt. Er is geen tactiek, nauwelijks een opstelling. Je mag je eigen creatieve vrijheid gebruiken en je zelf bedachte passeerbeweging zal alleen maar worden toegejuicht.
  4. Jullie zijn tot het laagste seniorenteam benoemd. Ondanks, dat heren 34 niet heel motiverend klinkt, zitten hier ook veel voordelen aan. Er is namelijk niemand binnen de club die verwachten van jullie team heeft. Dus om fluitbeurten en barcommissie hoef je je niet druk te maken.
  5. Het organiseren van een voetbalpoule waaraan al jouw teamgenoten mee kunnen doen! Individueel doen jullie voetbalvoorspellingen en de uiteindelijke verliezer doet natuurlijk een rondje.

Wat als er geen natuurgras in de buurt is? Kun je dan op kunstgras voetballen?

Mogelijke gezondheidsproblemen met kunstgras zijn gerelateerd aan het “kruimelrubber” dat in de bovenste laag van deze producten wordt gebruikt om extra opvulling te bieden en het “gras” rechtop te houden. Deze infill is gemaakt van gerecyclede banden en bevat kleine hoeveelheden polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK’s) en vluchtige organische stoffen (VOS), evenals zware metalen (zink, ijzer, mangaan en lood). Deze chemicaliën kunnen in je lichaam terechtkomen door direct huidcontact met kruimelrubber of door accidentele ingestie, meestal door vingers in de mond te steken of handen niet te wassen voor het eten na het spelen op kunstgras. Het kan ook het gevolg zijn van het inademen van stof en dampen van kruimelrubber tijdens het spelen op kunstmatige velden of gazons.

Dit gezegd te hebben, er zijn veel verschillende soorten kunstgras. Zolang je kiest voor kunstgras zonder deze rubberen infill dan zit je goed!

Op zoek naar meer informatie over veilig kunstgras? Neem dan een kijkje op de website van www.sportvelden.nl