Het hebben van een drone is stiekem wel de droom van elke man. De feestdagen komen er weer aan dus je weet wat je dit keer aan je partner moet gaan vragen. Het is dan natuurlijk wel van belang dat je rekening houdt met bepaalde zaken. Een drone kopen is namelijk niet zomaar wat. Maar waar moet je nou op letten?

Doeleinde

Het eerste waar je over moet nadenken is voor welk doeleinde je de drone wilt gebruiken. Is het vooral voor de fun of wil je mooie foto’s gaan maken in de lucht? Dit lijkt misschien een logische vraag maar is toch belangrijk bij het uitkiezen van de drone. Dit heeft namelijk invloed op de drone die je koopt en dus ook op de prijs. Een hoop mensen nemen ook vaak 2 drones; één om voor de lol mee te vliegen en een beetje mee te oefenen, en de andere voor het serieuze werk.

Vliegduur

Ook dit lijkt een logische vraag maar is zeker van belang. Hoe lang je wilt vliegen per keer is namelijk ook van invloed op de prijs. Een goedkopere drone kan meestal tussen de 10 en 25 minuten in de lucht blijven. Dit is niet heel lang en daarom is het ook een slim idee om een reserveaccu erbij te nemen.

Verzekering of niet?

Dit is een lastig onderdeel. Dit komt omdat een drone bij sommige verzekeraars wel onder de cameraverzekering valt en bij sommig dus niet. Het is dus aan te raden om dit even te informeren bij je verzekeraar en wat alle voorwaarden zijn. Het kan zo maar gebeuren dat je aan het vliegen bent en er iets met je drone gebeurt waardoor je hem nooit meer terug ziet. Het zou dan zonde zijn als je niet verzekerd bent.

Hierboven worden allemaal zaken genoemd die dus van belang zijn bij het kopen van een drone. Verdiep je er snel in zodat je met de kerst nog een leuke familiefoto vanuit de lucht kan maken!