Wilt u zelf veel bomen op uw terrein weghalen, maar is zelf alles omhakken niet mogelijk omdat het zoveel is? Er zijn tegenwoordig veel grote machines die u kunnen helpen in dit proces. Denk bijvoorbeeld aan een chipper of een bundelaar, deze machines maken uw werk velen malen makkelijker.

Chipper

Wat is een chipper? Het concept voor maximale doorvoer met een constante snipperkwaliteit en een minimum aan bewegende delen. De sneldraaiende hakkertrommel zorgt ervoor dat de houtsnippers gelijk de machine verlaten. Zonder extra vijzels of uitwerpers. De pockets achter de messen zorgen ervoor dat de snippers na het hakken worden verzameld en op het hoogste punt direct via de blaaspijp in de container of wagen wordt geblazen. De luchtondersteuning zorgt ervoor dat takken en naalden met het product wordt meegevoerd.

Resthout als energiebron, afkomstig uit het bos, het park of door afscheiding, groeit in populariteit. Moderne verwerkingsmethoden zorgen ervoor dat energie uit hout op een steeds efficiëntere wijze gewonnen kan worden. Dit is terug te zien bij de houtchipper: compacte, robuuste machines die zich op elk terrein thuis voelen.

Bundelaar

Een houtbundelaar heeft vier hoofdfuncties: verzamelen, comprimeren, wikkelen en snijden. De bundelaar verzamelt het resthout door middel van krachtige invoertrommels die zorgen voor uitstekende grip. Vervolgens komen de materialen in de compressiekamers terecht. De materialen worden verwerkt in het gewenste formaat en getransporteerd naar de bundel unit. Dit hele proces kan, indien gewenst, worden geautomatiseerd. Door middel van touwen wordt het resthout gebundeld in de bundelaar. Uiteindelijk worden de bundels op lengte gesneden door de takkenschaar.