1. In het recept voor succes is plezier hebben een essentieel ingrediënt

Trainers hebben een reputatie ervoor dat ze je zo hard laten trainen tot je over je nek gaat. Zulke extreme inspanningen zijn echter niet alleen ooverbodig voor gewichtsverlies, ze kunnen zowel fysiologisch als psychologisch contraproductief zijn. Wanneer je bewust tegen je trainingen op kijkt dan maak je al gauw excuses om ze over te slaan.

Ondertussen zijn er ook veel activiteiten die je leuk vindt om te doen, zoals wandelen, dansen etc. Wanneer je hier rekening mee houdt in je trainingsschema dan ontwikkel je makkelijker een routine. Balans en consistentie verbetert je lichaam.

2. De andere 23 uren van de dag tellen ook mee

Ongeacht of je zweet met een trainer of alleen, een succesvol programma voor gewichtsverlies vereist een actieve houding gedurende de dag. Je zou misschien niet denken dat dingen als friemelen tijdens een vergadering of het tikken met je been op de beat van de muziek echt een verschil uit zou kunnen maken. Een onderzoek in het tijdschrift Science vond iets anders, en berekende dat kleine gewoontes in dagelijkse activiteitspatronen zware mensen zouden kunnen helpen bij het verbranden van 350 extra calorieën per dag. De term voor dit fenomeen is thermogenese van niet-inspanningsactiviteit. Dus parkeer de auto toch wat verder van de supermarkt en neem wat vaker de trap in plaats van de roltrap. Ook het aanpassen van je dieet heeft een grote impact op hoe effectief je trainingen zijn. Omdat dit vaak erg ingewikkeld kan worden kun je voor vragen het beste terecht bij een voedingscoach.

3. Fit worden is eigenlijk niet zoveel moeilijker dan zwaar blijven

Je zult wat werk moeten verleggen om je doelen voor gewichtsverlies te bereiken. Maar in plaats van alleen te zitten denken over hoe graag je een beter lichaam wilt, gebruik die energie om jezelf er daadwerkelijk toe te zetten. Personal trainers weten dat het echte geheim van het veranderen van je lichaam betekent dat je aandacht verschuift van wat je niet hebt en naar wat je kunt bereiken. “Je hoeft alleen maar te kiezen in welke je je energie wilt steken”. Wanneer je mentaal een doel stelt op gewicht te verliezen zal je lichaam volgen.

4. Gewichtsverlies is niet je ware doel

Vaak beginnen mensen met sporten omdat ze niet tevreden zijn met wat ze in de spiegel zien. Maar een goede trainer zal doorvragen naar je motivatie. Blijf jezelf de vraag stellen “Waarom” Vaak onthult het vierde of vijfde antwoord je ware motivatie. Maak deze doelen tastbaar – schrijf ze op en plak ze aan de spiegel of koelkast. Het kan de motivatie geven om je schema te volgen en verleiding te weerstaan.

Bron: personaltrainerdelft