U zult het ongetwijfeld weten; het afsluiten van een motorverzekering is verplicht vanaf het moment dat de motor op uw naam gesteld is. Dus koopt u een motor, wordt die op uw naam gezet maar laat u de motor nog even bij de verkoper staan, dan ook bent u verplicht een verzekering af te sluiten. Dit geldt ook als u de motor op de openbare weg heeft staan en er nooit op rijdt. Aan de wettelijke verplichting ontkomt u alleen als u het kenteken bij het RDW laat schorsen en u de motor van de openbare weg haalt. U bent overigens verplicht om tenminste een WA-verzekering af te sluiten.

Motorverzekering online

Je hoeft er tegenwoordig niet meer op uit als u een verzekering voor uw tweewieler af wilt sluiten. Voor een motorverzekering online afsluiten hoeft u de deur niet uit. De start van het kiezen voor een bepaalde verzekering begint met het aanvragen van verschillende offertes. Dit verplicht u nog tot helemaal niets overigens, het opvragen van een offerte is namelijk geheel vrijblijvend. Aan de hand van de offertes die u vervolgens per mail aangeboden worden, kun je mooi het verschil in prijs, dekking en polisvoorwaarden inzichtelijk krijgen.

Goedkoop kan ook zomaar duurkoop betekenen

Een motorverzekering online afsluiten draait bij veel mensen alleen om de kosten. Hoe lager, hoe beter lijkt weleens te gelden. Lees dan in elk geval wel altijd de polisvoorwaarden – de bekende kleine lettertjes dus- want soms is goedkoop echt duurkoop, zeker ook als het gaat om het afsluiten van een verzekering van uw motor. De prijs komt onder meer tot stand aan de hand van uw persoonlijke gegevens, het aantal schadevrije jaren dat u rijdt en wordt ook bepaald op basis van het type motor dat u rijdt. Zaken als het gewicht en het type motor spelen, net als het aantal CC’s, een voorname rol in de prijs die u uiteindelijk elke maand dient te betalen.

Minder dan 7500 kilometer per jaar en tenminste twintig jaar oud

In bepaalde gevallen kan het afsluiten van een oldtimerverzekering bijzonder de moeite waard zijn. In dat geval dient uw motor wel ouder dan twintig jaar te zijn, rijdt u nooit meer dan 7500 kilometer op jaarbasis en heeft u een ander voertuig beschikbaar voor dagelijks gebruik; de ritjes naar de winkel bijvoorbeeld. Het afsluiten van een oldtimerverzekering is bijzonder de moeite waard, want de premie die u dan betaalt is veel lager dan dat die geldt voor een motor die jonger is dan twintig jaar. Er zijn al oldtimerverzekeringen die je voor slechts twee euro per maand afsluit. En dat is natuurlijk geen geld.

Vraag altijd eerst verschillende offertes aan

Het online afsluiten van een verzekering van uw motor begint echter met het aanvragen van verschillende offertes om zo inzichtelijk te krijgen welke verzekeraar de beste voorwaarden biedt. Wees verstandig en kijk verder dan alleen de prijs en overweeg bovendien om een aanvullende verzekering af te sluiten voor de motorkleding en uw accessoires. Pas dan kunt u met een gerust hart de weg op. Voor meer informatie over het afsluiten van een motorverzekering kunt u dag en nacht terecht bij Diks.