Een gebruikte auto uit Duitsland importeren is in veel gevallen lucratief. Het grote voordeel van autoshoppen in Duitsland: het aanbod is werkelijk enorm, je hebt keuze uit meer dan 2.000.000 auto’s!

Een auto zoeken

Beperk je zoekopdracht tot een bepaald postcodegebied. In de zoekvelden kun je een maximale zoekradius ingeven. Voor de stad Essen bijvoorbeeld kun je PLZ 45127 intoetsen. Geef je als omtrek 10 km op, dan zie je dat er al meer dan 15.000 auto’s te koop staan op autoscout24. Bij 20 km zijn dat er al bijna 50.000. Op basis van de postcodes kun je heel gericht zoeken, in de regio waar jij een auto wilt kopen. Weet je nog niet zeker hoe je dit wilt aanpakken? Lees meer op automotiveimport.nl om je verder te helpen.

Papieren en transport

Oké, je hebt een auto gekocht. Maar hoe krijg je die thuis? Het is in Nederland niet toegestaan om als Nederlands ingezetene met een buitenlands kenteken te rijden, ook niet met deze tijdelijke kentekens. Dat heeft alles te maken met het zeer strenge BPM- en MRB-beleid in Nederland. Elke poging om hier onderuit te komen, wordt genadeloos afgestraft en de boetes zijn niet mals. Dus de enige mogelijkheid is eigenlijk om de auto met een trailer op te halen, of dit door een transportbedrijf te laten doen. Of je rijdt ‘m met dat tijdelijke Duitse kenteken tot aan de grens en zet ‘m vanaf daar op de trailer. Of je rijdt hem vanaf dat punt met een eendagskenteken naar het RDW-station, dat is ook een optie. Kwestie van goed plannen.

BPM

Na voornoemde RDW registratie en keuring dient u naar de Douane te gaan voor de BPM aangifte formulier en afdracht. Hoeveel BPM er verschuldigd is bij invoer, is voor iedere auto verschillend. Bedrijven Zoals XRAY helpen u een handje opweg.