Het kan soms heel lastig zijn om je carrière te combineren met het vaderschap. Je wil namelijk een goede vader zijn voor je kinderen, maar ook je werk goed kunnen doen. Deze combinatie lijkt soms onmogelijk. Er zijn een aantal dingen die handig zijn om in gedachte te houden. Wij geven je tips.

Vergelijk jezelf niet met anderen

Veel mensen hebben de neiging hun eigen situatie te vergelijken met anderen. Doe dit vooral niet. Vergelijk jezelf niet met andere vaders. Al lijkt de rest het altijd makkelijker te hebben dan jij, niets is minder waar. Bedenk dat je jezelf ook vaak beter voordoet tegenover anderen. Dit doet de rest dus ook. Richt je dus op jezelf en focus je op de dingen die jij belangrijk vindt.

Plan belangrijke familie gebeurtenissen goed in

Bij belangrijke familie dingen, zoals verjaardagen, trouwerijen, schooluitvoeringen, rapportbesprekingen etc. is het belangrijk dat je een duidelijk planning aanhoudt. Plan dit soort dingen daarom zo ver mogelijk van te voren in, en wees duidelijk tegenover collega’s dat je hier bij moet zijn. Bepaal van tevoren welke gelegenheden echt belangrijk zijn en je gewoon niet kunt missen.

Communiceer helder met je partner

Goede communicatie is erg belangrijk in een goede combinatie van het gezinsleven en carrière. Maak duidelijke afspraken, zeg tegen elkaar wat je nodig hebt en maak tijd voor elkaar. Hou je aan gemaakte afspraken. Zorg ervoor dat je ook 1 keer in de maand met zijn tweeën uiteten gaat zonder kinderen. Zo blijft je relatie gezond.

Schakel hulp in

Realiseer je dat je het allemaal niet alleen kan. Schakel dus hulp in van de juiste mensen en instanties. Vraag bijvoorbeeld familie om af en toe op te passen en regel een goede BSO. Bij bso amsterdam west en kinderopvang amsterdam west werken ze met mensen die een pedagogische studie hebben afgerond.